Skip links

Project Equality: Αυτά τα Χριστούγεννα αλλάζουμε όλ@ μαζί!

“Αυτά τα Χριστούγεννα αλλάζουμε όλ@ μαζί!”

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ Αντωνιάδου, φιοτήτριες/-ές/-ά, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό στολίσαμε το δέντρο της Ισότητας του ΟΠΑ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εθελόντριες/-ες του #ProjectEqualityAUEB συγκεντρώσαν τρόφιμα, είδη βρεφικής υγιεινής και προϊόντα περιόδου τα οποία διαθέσαμε σε ξενώνα γυναικών και κοριτσιών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία workshop με θέμα “Αναπαραστάσεις του Φύλου στη Λαϊκή Παραμυθολογία” από την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχόμαστε σε όλες, όλους και όλα εορταστικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Ευχές για Ισότητα και Συμπερίληψη,

Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Σημαντική ενημέρωση για τη συλλογή των ειδών: Λόγω κολλήματος του Ξενώνα Γυναικών «Φοίβη», τα υλικά που συγκεντρώσαμε (τρόφιμα, καθαριστικά, χαρτικά, είδη προσωπικής ή γυναικείας υγιεινής και βρεφικής φροντίδας), με τη βοήθεια του οργανισμού “Μπορούμε“, δόθηκαν στον οργανισμό “Zeuxis” για τη στήριξη των δομών του “Οίκος” και “Φοίβος” για την φροντίδα ανήλικων κοριτσιών και αγοριών που φιλοξενούνται στις δομές του. Ευχαριστούμε πολύ, όλη την κοινότητα του ΟΠΑ για τη στήριξη και προσφορά.

 

Σχετικά με το Project Equality: Στα πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων υλοποιείται το εύρη πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Project Equality”. Το Project Equality στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ σχετικά με σημαντικά και σύγχρονα έμφυλα ζητήματα, όπως τα έμφυλα στερεότυπα, ο γλωσσικός σεξισμός και η μη συμπεριληπτική γλώσσα, η έμφυλη παρενόχληση, τα θετικά γυναικεία πρότυπα και η εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Περισσότερα στο https://isotita.aueb.gr/project-equality.

Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων (ΕΙΦ) του ΟΠΑ: Στόχος της ΕΙΦ του ΟΠΑ είναι η προαγωγή της ισότητας των φύλων σε όλα τα επίπεδα δομών και δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κουλτούρας ισότητας και ισοτιμίας των φύλων. Το έργο της Επιτροπής Ισότητας εντάσσεται στο πλαίσιο του Στόχου #5 Ισότητα των Φύλων, ενός από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Περισσότερα στο https://isotita.aueb.gr και στα social media της ΕΙΦ FacebookLinkedin και Instagram.